Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra poäng – då steg Sedin-aktierna

Annons


Vancouvercoachen Alain Vigneault flyttade om i kedjorna. Det tände Sedin-tvillingarna som gjorde två poäng vardera när Vancouver slog Los Angeles med 4–0 i NHL-ishockeyn.

Vigneault var bekymrad över att Daniel Sedin inte gjort mål på sju matcher och att Henrik Sedin bara gjort två poäng de senaste fem matcherna. Därför satte han de svenska bröderna i samma kedja som Mason Raymond.

-Tvillingarna är lite som aktiebörsen just nu, på nedåtgående. Men som alla vet kommer börsen förr eller senare att stiga – och jag måste tro att det också gäller tvillingarna, sade Vigneault till Vancouver Sun inför torsdagskvällens match.

Sedin-aktierna steg direkt. Daniel Sedin gjorde 1–0, framspelad av bland annat brorsan Henrik. Och Sedinarna fick varsin passningspoäng till Kyle Wellwoods 2–0. Båda målen gjordes i powerplay, dock utan Sedinbrödernas nye kedjekompis Mason Raymond på isen.

Henrik Sedin utsågs också till en av matchens tre stjärnor.

Henrik Lundqvist målvaktsspel bidrog starkt till New York Rangers hemmaseger med 3–2 över ett formsvagt Atlanta, som endast har en seger på de senaste nio matcherna. Lundqvist motade 27 av 29 skott och utsågs till en av matchens stjärnor. Markus Näslund bidrog även han till segern med det första Rangersmålet.

Rangers leder NHL med tio segrar efter tretton spelade matcher. Närmast bakom i tabellen följer San Jose med Douglas Murray och Detroit med bland andra Henrik Zetterberg, Nicklas Lidström och Tomas Holmström.

Rookien Patric Hörnqvist gjorde sitt andra NHL-mål när hans Nashville slog Edmonton med 3–1.

Mer läsning

Annons