Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra olycksaliga minuter fällde ÖFK

Fyra olycksaliga minuter i första halvlek förstörde allt för ÖFK i Varberg. Då föll två mål för hemmalaget och till slut blev det också 2-0, (2-0) efter ineffektivt spel från ÖFK.

Precis som mot Sirius i tisdags fick inte ÖFK utdelning på sitt smånätta spel, oftast på Varbergs planhalva. Än en gång dominerade ÖFK matchbilden, men måltorkan var total.

En feldömd straff i 13:e minuten blev matchavgörande. En hemmaforward föll väldigt enkelt i närkamp mot Tomas Peciar. ÖFK–spelaren fick varning och domaren dömde straff som även gav 1-0.

Ett chockat ÖFK hann knappt samla ihop sig förrän 2-0 kom efter hörna.

Sett till spelfördelningen var resultatet extremt orättvist, men sådan är förstås fotbollen: Ibland kommer ett lag fel in i matcher och det var precis vad ÖFK gjorde denna gång.

Inte mycket stämde. Och även om ÖFK försökte och försökte, även i andra halvlek, så ville det sig inte.

För lite spel i djupled, för mycket i sidled och trångt, trångt var det i motståndarlagets box.

Om en straff blev olycksalig för ÖFK:s del i första halvlek, så var en felaktigt dömd offsideblåsning lika förödande efter paus. Taylor Morgan rann igenom och gjorde mål, men linjedomaren vinkade, felaktigt för offside, eftersom en hemmaförsvarare var sist på passningsbollen och därmed upphävde offsiden. 2-1 där och det hade kunnat bli helt andra bullar, men den här eftermiddagen gick alltså det mesta emot ÖFK.