Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra mil till brevlådan får inte bli norm

Post är en nödvändig service och det gäller även i den glesaste glesbygd. För det har Postnord ett särskilt "glesbygdsföreläggande" i sitt tillstånd. Men under flera år har Postnord aviserat indragningar på olika håll i länet. Ett exempel är norra delen av Strömsunds kommun, för byarna Trångmon och Härbergsdalen.

Byborna och Strömsunds kommun har försökt hitta olika lösningar men nu har Postnord bestämt att Härbergsdalen och Trångmon fortsättningsvis ska hämta sin post i Svansele som längst 40 km från byn. En omöjlig situation för såväl privatpersoner som företag. Ingen kan acceptera att det ska vara 4 mil till postlådan! Andra byar i området får också försämrad postservice.

Jag har skrivit till Post och telestyrelsen (PTS) eftersom jag vill att de ska pröva om Postens indragningar överensstämmer med tillståndsreglernas särskilda åtagande att upprätthålla en fullgod service i områden med avlägset boende postmottagare. Det är viktigt att det granskas eftersom risken annars finns att 4 mil annars blir Postnords nya norm!

PTS har svarat att de kommer att inleda ett tillsynsärende för att kartlägga om gällande regler följts. Frågan bör komma upp på PTS Insynsråd i september!

Som regionråd kommer jag arbeta för att vård och annan grundläggande service fungerar i hela Region Jämtland Härjedalen. Det är nödvändigt på en modern landsbygd så att människor och företag kan känna framtidstro!

Eva Hellstrand, regionrådskandidat Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel