Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra förlorar jobbet när Ramos lämnar Pilgrimstad

Ramos Kök AB, Kalmar, stänger i juli sin fabrik i Pilgrimstad.

Fyra personer berörs och har erbjudits jobb i företagets fabrik i Berga, Kalmar, alternativt att överta verksamheten och driva den vidare.

Ramos Kök hamnade i Pilgrimstad i sviterna av konkursade Frösöluckan AB, som en gång byggde den 1 000 kvadratmeter stora fabriksbyggnaden i Pilgrimstad.

Ramos tillverkade luckor till Frösöluckan.

Frösöluckan gick i konkurs och Ramos köpte för fem år sedan företaget som dellikvid för sina innestående fordringar.

– Konkursförvaltaren Rolf Lohse var mycket trevlig och han erbjöd mig en mycket fin fabrik och en 1 000 kvadratmeter stor fabriksbyggnad, och vi slog till, säger Ramos vd Per Anders Arvidsson.

– Det här är tråkigt och tungt och det är svårt för både orten och personalen, men vi tjänar nästan inga pengar på verksamheten med de omkostnader som vi har då vi i huvudsak är verksamma i Kalmar.

– Jag är dock förvissad om att det går att få ekonomi i en sån här verksamhet.

Under avvecklingsperioden fram till juli kommer Pilgrimstadsfabriken att fullfölja sina ordrar samtidigt som fastigheten och inventarier kommer att bjudas ut till salu eller till uthyrning.

Ramos Kök i Kalmar sysselsätter tio personer och är verksamma i en 6 000 kvadratmeter stor fabriksbyggnad som de byggde för två år sedan.

Företagets kundkrets återfinns främst i Danmark och södra Sverige.