Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra förlorade år för miljön

Annons

Per Åsling (C) slår sig på bröstet för regeringens politik kring förnybar energi i LT:s nätupplaga 12 juli. Jag och Per Åsling är överens om mycket kring förnybar energi men jag ser tyvärr inte samma skäl att jubla. Alliansen har visserligen gjort en del för att stödja den förnybara energin, men totalt sett har de dragit ner stödet till förnybar energi med 70 procent sedan 2010. I kraftvärmesektorn ökade förra året kolanvändningen med 40 procent sedan regeringen tagit bort koldioxidskatten där. I exempelvis Tyskland öppnar och driver statliga Vattenfall kolgruvor och kolkraftverk som släpper ut långt mer klimatgaser än hela Sverige. Vi tar det igen: Statligt ägda Vattenfall släpper utomlands ut mer än hela Sverige. Regeringen har enkelt kunnat ändra på det, men Centerpartiet och alliansen har låtit klimatkatastrofen fortgå. När Naturskyddsföreningen nyligen släppte en granskning av regeringens miljöpolitik 2010-2014 fick den namnet Fyra förlorade år för miljön.

Vi gröna håller med om alla förslag Per Åsling lyfter fram och vill dessutom gå ännu längre. Vi kommer inte att kompromissa bort vår politik till den grad Centerpartiet har gjort. Miljön är alldeles för viktig för oss. Det gäller nämligen framtiden för oss unga, och våra framtida barn.

Björn Lindgren (MP) Riksdagskandidat, Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel