Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra döms till fängelse i knarkhärva

Fyra personer döms till fängelse i den narkotikahärva med elva inblandade som Östersundspolisen nystat upp.

Den 35-åring som sålt och administrerat narkotikaaffärer från sin lägenhet döms till två års fängelse.
35-åringen har inte velat berätta vem han köpt den narkotika som sålts vidare i gatuledet från. Men tingsrätten anser det fastlagt att det är en 29-åring från Östersund som levererat narkotikan. Den 29-åring som sålt narkotikan till vidareförsäljaren får fängelse i tre år och 10 månader. Det var 29-åringen som hade nästan ett halvt kilo amfetamin på sig när polisen slog till mot bilen där ett sällskap på tre personer färdades på väg från Stockholm och i riktning norrut. Den tredje man som färdades i bilen friades från misstankarna om att ha med narkotikaaffären att göra.

Den man som enligt tingsrätten och vid olika polisförhör berättat att han fungerat som kurir mellan 29-åringen och döms till skyddstillsyn trots att han vid rättegången tagit tillbaka uppgifterna.
En 27-årig man som enligt den telefonavlyssning som använts som bevisning i målet har gjort affärer med den 29-åring som sett till att narkotikan kommit till Östersund döms till två års fängelse för grovt narkotikabrott. Tingsrätten anser att det är fastställt att 29-åringen och 27-åringen handlat narkotikan tillsammans och i samförstånd och att de i överlåtelsesyfte innehaft partiet.

En 23-årig man döms till fängelse i ett år och sex månader för narkotikabrott och övergrepp i rättssak.
De övriga åtalade fick skyddstillsyn eller dagsböter, en del av dessa har handlat av 35-åringen och har vittant om dessa affärer i samband med rättegången.