Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra döms till fängelse i knarkhärva

Fyra personer döms till fängelse i den narkotikahärva med elva inblandade som Östersundspolisen nystat upp.

Annons

Den 35-åring som sålt och administrerat narkotikaaffärer från sin lägenhet döms till två års fängelse.
35-åringen har inte velat berätta vem han köpt den narkotika som sålts vidare i gatuledet från. Men tingsrätten anser det fastlagt att det är en 29-åring från Östersund som levererat narkotikan. Den 29-åring som sålt narkotikan till vidareförsäljaren får fängelse i tre år och 10 månader. Det var 29-åringen som hade nästan ett halvt kilo amfetamin på sig när polisen slog till mot bilen där ett sällskap på tre personer färdades på väg från Stockholm och i riktning norrut. Den tredje man som färdades i bilen friades från misstankarna om att ha med narkotikaaffären att göra.

Den man som enligt tingsrätten och vid olika polisförhör berättat att han fungerat som kurir mellan 29-åringen och döms till skyddstillsyn trots att han vid rättegången tagit tillbaka uppgifterna.
En 27-årig man som enligt den telefonavlyssning som använts som bevisning i målet har gjort affärer med den 29-åring som sett till att narkotikan kommit till Östersund döms till två års fängelse för grovt narkotikabrott. Tingsrätten anser att det är fastställt att 29-åringen och 27-åringen handlat narkotikan tillsammans och i samförstånd och att de i överlåtelsesyfte innehaft partiet.

En 23-årig man döms till fängelse i ett år och sex månader för narkotikabrott och övergrepp i rättssak.
De övriga åtalade fick skyddstillsyn eller dagsböter, en del av dessa har handlat av 35-åringen och har vittant om dessa affärer i samband med rättegången.