Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fyra av sex lag hoppar av division 1-kvalet

Det kommande division 1-kvalet har urartat fullständigt.

– Det här är pajasaktigt allting, säger Kovlands Peter Fasth sedan fyra (!) lag av sex hoppat av kvalserien, däribland Brunflo.

På söndag är det tänkt att det ska vara nedsläpp i kvalet. Sex lag var kvalificerade: Clemensnäs, Brunflo, Kovland, Härnösand, Husum och Rosvik.

I dag är det bara två lag kvar. Kovland och Härnösand.

Brunflo, Rosvik, Clemensnäs och Husum har alla hoppat av. Bo Söderholm i Brunflo menar att alla fyra klubbarna gjort det av samma orsak: det är för dyrt.

– Vad jag förstår finns det bara fem-sex lag i division 1 norra som orkar med alla kostnader. Många andra gör det inte, knappt ens i södra Sverige. Skillnaden är att vi lägger våra pengar på resor, de lägger sina pengar på spelarkontrakt.

Kovlands tränare Peter Fasth är mycket kritisk till Ishockeyförbundets sätt att sköta kvalet.

– Vi har ringt förbundet (Västerbottens Ishockeyförbund), som ansvarar för det här, men vi får inga klara besked. Nu har vi sagt att vill ha det senast på onsdag, säger en irriterad Fasth till Sundsvalls Tidning.

Eftersom det bara återstår två lag innebär det troligen ett dubbelmöte mellan Kovland och Härnösand. Vinnaren är klar för division 1.

– Sedan beror det på hur det går för Björklöven och om något division 1-lag av Kiruna, ÖIK eller Sundsvall går upp i allsvenskan, berättar Bo Söderholm.

Det går ett rykte som säger att Brunflo har ångrat sig – att ni vill kvala nu när förutsättningarna har ändrats?

– Nej, det är fel. Det finns inte ekonomiskt utrymme för det. Vi får sätta i gång en långsiktig plan med vårt A-lag.