Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fylleri och rattfyllerier i länet

Polisen har haft en hel del att göra under kvällen och natten mot lördag. Flera berusade omhändertogs och flera rattfyllerier upptäcktes av polis.

Inte så sent på kvällen omhändertogs en minderårig flicka för berusning. Det var i utkanten av Östersund, enligt länsvakthavande polisbefäl. Flickan lämnas till sin vårdhavare.

Inte långt efter det omhändertas en man för fylleri, enligt lagen om berusade personer.

Strax före midnatt stoppade polisen en bilist i Svenstavik. Föraren, en man, blåser positivt och tas vidare till hälsocentralen för vidare provtagning. Sedan grips mannen och polisen omhänder hans körkort.

Strax före klockan 01.00 stoppade polisen en misstänkt rattfyllerist på Rådhusgatan i Östersund. Föraren i bilen tas med för kroppsbesiktning och provtagning, bilnycklarna omhändertas.

Passageraren i bilen är misstänkt för medhjälp till trafiknykterhetsbrott.

En timme senare var det dags igen, också det i Östersund. Då uppmärksammade polisen en norskregistrerad bil som körde vingligt på bussgatan i Östersund. En man är nu misstänkt för rattfylleri och polisen tog hand om mannens bilnycklar för att förhindra honom att köra vidare.

Strax före klockan 01.00 omhändertogs en man för fylleri utanför en restaurang i Östersund, han togs med för tillnyktring i polishuset.

02.20 omhändertogs ytterligare en man som var överförfriskad, det rapporterar länsvakthavande polisbefäl i Östersund.