Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Futsal-DM arrangeras för första gången i länet – då sänder Sporten nio timmar och alla 27 matcher: ”Fantastiskt roligt”

På söndag är det dags för futsal-DM, länets bästa i inomhusfotboll ska koras. Sporten är på plats och sänder alla matcher från hela dagen, som avslutas med finaler för både damer och herrar.

– Att vi kan hjälpa till att bota abstinensen för fotbollspubliken känns fantastiskt roligt, säger Andreas Olsen, nyhetschef för Sporten.

Sändningarna drar igång strax innan 10.00 på söndag. Sedan följer nio timmar av direktsänd futsal.

– Vi vet att våra livesändningar från lokalfotbollen under sommarhalvåret är otroligt uppskattade. Nu får vi chansen att erbjuda alla våra prenumeranter och pluskunder en unik maratonsändning som vi aldrig testat tidigare. Det är bara att bänka sig framför skärmen hela söndagen, säger Andreas Olsen.

På herrsidan spelas matcherna i 1x12 minuter och på damsidan spelas matcherna 1x16 minuter. Sporten sänder alla matcher.

– Det känns viktigt att få till det här. Det breddar intresset för sporten och vi hoppas att det ska växa och vara tillbaka nästa år också, säger Daniel Doverlind på Jämtlands fotbollförbund.

Futsal är en sport på frammarsch och i detta historiska första DM-arrangemang deltar åtta föreningar på herrsidan och fyra på damsidan.

– Futsal har vuxit mycket under senaste tiden och som tv-sport är futsal på många sätt bättre än fotboll med det höga tempot i matcherna och de tekniska kraven på spelarna. Det kommer att bli många underhållande matcher som kommenteras av våra kunniga reportrar, säger Andreas Olsen.

Förutom rollen på JHFF är Daniel Doverlind också tränare för IFK Östersunds herrar, som bör anses som en av de stora favoriterna på herrsidan. De spelar i division 2, högre än något annat lag på herrsidan som har lag med i futsal-DM.

– Vi ska ju vara ett av lagen i toppen med tanke på vilken serie vi spelar i. Men Järpen och Frösön finns i division 3 också. Vi hoppas att det ska räcka långt, säger Doverlind.

För att se sändningen måste du vara pluskund eller prenumerant. Alla matcher går att se i denna artikel.

Se hela spelschemat nedan. Samtliga matcher spelas i Östersunds sporthall.