Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funäsdalen tog hjälp av golfproffset Hjertstedt

/
  • Golfproffset Gabriel Hjertstedt i vit mössa i mitten med hela utvecklingsgruppen i längdåkning. Ungdomarna fick sig en riktig golflektion på Funäsdalsfjällens GK.

Gabriel Hjertstedt var förste svensk att vinna på PGA touren i golf i USA. Alltså före bland annat Jesper Parnevik och efter den segern har det blivit ytterligare en vinst där. Nu har han varit hos Funäsdalsfjällens GK i två veckor och undervisat golfspelare från när och fjärran. Mest har det handlat om närspel.

Annons

Parallellt med eget spel driver Hjertstedt i kraft att vara en av världens bästa närspelare en närspelsskola i Scottsdale, Arizona och arbetar med flera av toppnamnen på både herr-och damtourerna i USA.

I torsdags fick Gabriel besök av morgondagens stjärnor i längdåkning, skidförbundets utvecklingsgrupp, som under förbundskapten Niclas Gröns ledning tillbringat en lägervecka i Bruksvallarna.

Gruppen hade på torsdagens förmiddagsprogram rullskidåkning från Bruksvallarna till Hamra med efterföljande löpning över fjället tillbaks till Bruksvallsliden.

Eftermiddagen ägnade skidåkarna åt en två timmars intensivkurs i närspelsteknik i golf varefter bastubad och dopp i Ljusnan vidtog.

Kontakten med Gabriel Hjertstedt upplevde man som mycket positiv och Jens Eriksson från Dala Floda och Snöå GK med 8,6 i golfhandicap sa så här lite på skämt:

– Här fick jag mig så mycket till livs på ett par timmar som under hela veckan i övrigt.

Jättelöftet i längdåkning Lisa Larsen från Sundbybergs SK, där för övrigt förre älvrosbon Sören Olofsson är ordförande och ledare, tyckte även hon att golfträningen var givande och kul.

Gabriel Hjertstedt trivdes med sina elever och delgav allmänna synpunkter att bland annat stjärnor i sporter som basket, hockey, baseball i USA också spelar golf som bra avkoppling och som en stimulans för sitt övriga idrottsutövande.

– Hjertstedts träningsveckor här i Ljusnedal har varit mycket värdefulla inslag i vår golfverksamhet, sa Cristina Persson, ordförande i Funäsdalsfjällens GK.

Att en golfspelare av Gabriel Hjertstedts kaliber varit på Ljusnedal och bedrivit utbildningsverksamhet måste betraktas som mycket unikt.

Mer läsning

Annons