Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Funäsdalen satsar på gemensamma fiskekort

I Härjedalen och Jämtland pågår två unika samarbeten kring gemensamma fiskekort, allt för att underlätta för besökarna och slippa besväret med att behöva köpa flera olika fiskekort under sin vistelse.

I Funäsdalen började man sommaren 2009 sälja ett gemensamt fiskekort för fem fiskevårdsområden. Samarbetet var så uppskattat att man i år kommer att erbjuda kortet under hela juni, juli och augusti.

– Att ha tillgång till över 200 sjöar och över 30 mil strömmande vatten på samma fiskepass gör det enormt enkelt för fiskaren. Fjällmiljön ger fisket en jättefin inramning som inte går att hitta någon annanstans i världen. Faktum är att Fiskepasset är ett av Sveriges största sammanhängande fiskeområden med en infrastruktur kring fisket som är unikt i Sverige. Vi är Sveriges mesta fiskeområde", säger Jan Gabrielsson, Fiskepasset Funäsdalen.

Hotagenkortet är ett samarbete som startade 1998 mellan de fyra nordligaste fiskevårdsområdena i Krokoms kommun – Gunnarvattnet, Hotagen-Flinten (ingår numera i Valsjöns fvo), Rörvattnet-Skogsjö och Valsjöns fiskevårdsområde med en vattenareal på cirka 6000 hektar.

– Samarbetet kring Hotagenkortet gör att vi kan erbjuda en unik, lättillgänglig fiskeprodukt i fjällnära natur. Bara i Hotagen finns ett samlat utbud av mer än 100 fiskevatten med öring och röding på ett kort”, säger Maritha Grelsson, Hotagenkortet.

Under Sportfiskemässan i Sundsvall finns representanter för Hotagenkortet och Fiskepasset i Funäsdalen.