Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullt ös på välbesökta Holmtångsrocken

Välkända norska band, en fantastisk miljö och trevlig stämning. Holmtångsrocken i Krok blev en lyckad fest på fredagen.

LT-bilen rullar osäkert fram över vägarna utanför Järpen sökande efter Holmtångsrocken. Tills det äntligen dyker upp en stor vit skylt som anvisar vänstersväng om 300 meter. Vid nerfarten står det personer och vinkar in oss till en grusväg som verkar gå rakt ner i Kallsjön.

Efter möte med välkomnande parkeringsinstruktörer ger vi oss ut på den sluttande åkern, som även hyser campingen, där vi ställer bilen.

Den sista biten får vi gå till fots. Längs strandremsan ser man fjällen hägrande vid horisonten och Kallsjöns vida vatten. Det är en perfekt kuliss för musikfesten som byggts upp på den lilla landtungan.

Ännu är det bara tidig kväll, men öltältet är välbesökt och sakta men säkert kommer nya besökare gående längs strandkanten.

Först ut på scenen är Hege Pettersen som tillsammans med Namsosbandet Grannes spelar rockiga covers inför några få dansande par vid scenkanten. När de drar igång Bryan Adams-balladen "Heaven" blir det en gemytlig och stämning över hela området, inte minst på grund av duettsången på scen.

Festivalgeneralen Sven-Erik Svensson är strålande glad, men blicken flackar nervöst över området i oro över att det kommit så få personer hittills. Han berättar att de redan har haft problem med strömavbrott och scentak som blåst av. Årets festival är något helt annat än den spontanfest som ordnades förra året.

– Det ställer otroliga krav, berättar han.

Men mest vill han att publiken som kommer ska trivas.

– Man har fått kämpa hårt för att stordriften inte ska ta över det personliga.

– Men om det inte kommer folk så är det den bästa förlustaffären jag gjort, säger Sven-Erik Svensson med ett brett leende.

Vi går vidare och tar pulsen på öltältet där många besökare redan blivit varma i kläderna. I grusdammet ligger en halvfull flaska Negrita rom som någon besökare smugglat in, men sedan tappat.

Även om den norska flaggan vajar vid sidan om scenen och Grannes numera övergått till att spela sina egna låtar så är den norska prägeln på publiken inte så påtaglig ännu.

När solen går i moln vid horisonten har redan många besökare börjat testa badvattnet. Vid skogskanten står det utedass uppställda, de flesta besökarna verkar dock leva efter principen att nöden inte har någon lag, eller anvisad plats.

Till slut börjar videoskärmen på scenen blinka i grälla färger och Indiana Jones-temat spelas som uppvärmning innan dragplåstret D.D.E rockar igång med dunder och ljusshow. Nu är det inte bara de blommiga klänningarna och skjortklädda männen som rör på fötterna. När bandet dragit igång bildas en bubblande dansstämning bland skinnvästar och hårdrockströjor framför scenen.

Publiken har nu strömmat till och det är riktigt välfyllt på Holmtången, förmodligen saknar ljusshowen motstycke i den idylliska lilla viken.

När vi lämnar området är det fortfarande fullt ös framför scenen och drömmen om en folkfest på Holmtången verkar ha slagit in.

Fotnot: I onsdagens tidning kommer ni att kunna läsa mer om Holmtångsrocken i en intervju med Årebandet John Duva.