Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt julkonsert i Näskott

Annons

Näskottkören bjöd besökarna på ett varierat och väl sammansatt program vid årets traditionella julkonsert i Näskott kyrka. För andra året i rad hade man Peter Mellgren som gästsolist.

I svart och rött tågade de cirka 40 körsångarna in till kyrkans kor där de öppnade med ”Caroling, caroling”. I nästa sång, ”Jul, jul, strålande jul” tillsammans med Peter Mellgren, talade man verkligen om att nu står julen för dörren.

Kören har under många år framfört christmas carols i sina julkonserter men under senare år har de engelska julsångerna successivt bytts ut mot andra sånger. I år var det två nya sånger som stod på programmet, ”En stjärna lyser i natten” med musik av J-O Kulander och text av O Jansson, samt ”Koppången” med Py Bäckmans text till P Moræus musik. Bägge sångerna framfördes med solister och kör.

Näskottkören har vuxit under de senaste åren och ledaren Britt-Marie Öhrman Bergquist förfogar idag över både solister, solistgrupper och musiker inom kören. Ja, hon kunde till och med lämna över taktpinnen till Hanna Hallberg för att själv ställa sig i kören en stund.

De musiker som medverkade denna kväll var Elisabeth Lundqvist, piano/orgel, Linnea Lundqvist, cello, Elin Gustavsson, flöjt och Bo Andersson, gitarr. Mellan konsertens sånger lästes texter av Maria Karlsson och Maria Nyberg Ståhl som anknöt till konsertens sånger.

Gästsolisten Peter Mellgren, hårdrockaren från Frösön, breddar sig nu genom sångutbildning vid konservatoriet i Trondheim. Peter förfogar över en mjuk och varm ton och naturligtvis fanns både Adams julsång och Schuberts Ave Maria på programmet. Vi fick även höra en Aria ur Bachs juloratorium, som framfördes till ackompan-jemang av piano och flöjt.

Den drygt en timme långa julkonserten avslutades med avslutades med ”Dagen är kommen” och ”Joy to the world”. Som extranummer framfördes än en gång ”Jul, jul, strålande jul”.

Mer läsning

Annons