Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt i Näskotts kyrka

/
  • Näskottskören höll en välbesökt julkonsert i Näskotts kyrka i söndags.Foto: Allan Borgsten

Julkonserten i Näskotts kyrka är vid det här laget en tradition där man går ur huse för att lyssna till julens glada och stämningsfulla sånger.

Annons

Så även i år, då inte mindre än cirka 250 personer förväntansfullt hade bänkat sig i kyrkan på tredje advent.

De 35 sångarna i Näskottskören under ledning av Britt-Marie Öhrman-Bergquist bjöd på ett varierat program. Körmedlemmar gjorde även soloinsatser och svarade för musikinslagen, vid flygel/orgel Elisabeth Lundqvist, flöjt Elin Gustavsson och cello Linnea Lundkvist.

Konserten inleddes pampigt med The little drummer boy med Christian Öhrman från Livgardet som solist på marschtrumma. I stram marsch skred han upp genom kyrkgången fram till kören.

Programmet bjöd på många välkända sånger som En stjärna lyser i natten med Kerstin Landy som solist, Gläns över sjö och strand och Nu tändas tusen juleljus.Två instrumentala verk fick publiken lyssna till, Jesus all min glädje bliver (J.S. Bach) framförd på flöjt, cello och flygel samt Julpastoral (J. Morén) på orgel.

Kjell Höök var solist och spelade gitarr till Mary’s boy child och Petra Henriksson stod för solostämman i En stjärna lyser så klar.

De tre avslutande numren är traditionellt självklara i Näskottkörens repertoar. I O, helga natt hade kören hjälp av solisten Christian Öhrman. Därpå följde Jul, jul strålande jul och Dagen är kommen.

För att binda samman julens budskap lästes texter ur Selma Lagerlöfs Kristuslegender, ”Den heliga natten”. Konserten avslutades som den började med att kören tågade ut med The little drummer boy.

Mer läsning

Annons