Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt för Nordman och lokala körer

Det var absolut fullsatt i Sunne kyrka på söndagskvällen när 20-årsjubilerande Nordman framträdde tillsammans med de tre körerna Mamas, Papas och Frösö Vokal.

Den populära musikduon behåller alltså sitt publikgrepp och här möttes den av en entusiastiskt tacksam publik, som efter en två timmar lång konsert gav sina favoriter stående ovationer.

Nordman har ett alldeles speciellt sound präglat av Mats Westers nyckelharpa och Håkan Hemlins lätt råhesa röst, tidigare förstärkt av folkmusikgruppen Väsen, nu under pågående turné och på det just lanserade sjunde skivalbumet uppbackad av den finländska pianisten Dani Strömbäck och barockflöjtisten Claudia Müller till en förtätad, ofta ganska mäktig folkton.

Med anledning av sitt 20-årsjubileum gör Nordman en turné genom landet och bjuder under den in lokala körer på de platser man gästar. Här i Jämtland var det alltså ungdomskören Frösö Vokal med körerna Mamas & Papas, som fick chansen dels till en heldags körövning och repetition med Nordman, dels till ett gemensamt framträdande, Och det var den till numerären imponerande kören, bestående av Frösö Vokal, Mamas och Papas, under Anna Brandts inspirerande ledning, som både fick inleda konserten och avsluta den tillsammans med Nordman.

Många trodde nog att Nordmans musikaliska karriär var över i början av 2000-talet, men duon kom igen och satte avtryck både i Melodifestivalsammanhang och på nya skivalbum. Med Py Bäckmans texter till Mats Westers musik har man i Håkan Hemlins oefterlikneliga sångliga tappning haft åtskilliga hits på repertoaren. Senare har det också visat sig att Nordmans låtar för många har blivit ett slags bruksmusik vid livets olika högtider.

Under konserten i Sunne kyrka bjöd förstärkta Nordman på en tillbakablick med en kavalkad låtar från sin två decennier och sju album långa musikkarriär, som livligt applåderades av den entusiastiska publiken.