Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt, finstämt och blip-blopp på Musik direkt

/
  • Moa Jaarnek sjöng tre egenskrivna låtar. En av låtarna hette
  • Singer/songwriter duon Martina Sandström och Madelene Gbakagna.
  • Folkmusiktrion Altic var först ut på scen bland de tävlande i Musik direkts första deltävling på Storsjöteatern.
  • Rooftop riot består av Oskar och Felix Franzén. Två låtar framfördes, varav den ena kommit till så sent som i torsdags kväll och ännu inte hade hunnit få ett namn.

Tv-spel, folkmusik, ballader och rock. Musik direkts första deltävling hade ett varierat startfält.

Annons

Det var nästintill fullsatt när Musik direkt drog igång sin första deltävling under fredagskvällen på Storsjöteatern.

Totalt tolv akter var anmälda till den första tävlingen och utgjorde tillsammans en blandad mix av olika musikstilar. Folkmusiktrion Altic var först ut på scen och valde att framföra egenskrivna låtar med irländsk tappning.

Eget material blev det också hos kvällens andra artist, Moa Jaarnek. Tre singer/songwriter-låtar som bland annat var skrivna till pojkvännen. Även duon Martina och Madelene sjöng egenskrivet material och växlade gitarren mellan låtarna.

Folkmusik och ballader växlades sedan till bandet Rooftop riot som för kvällen var ensam i sitt slag av musikgenre, chiptune.

– Chiptune är musik som ska låta som tv-spelsmusik. Gamla 80-tals tv-spel, som ett Gameboy från 1989, förklarade bandmedlemmarna Felix och Oskar Franzén. Den blip-bloppande musiken ackompanjerades av framvällande rök och taktfast blinkande lampor.

Gabbe, eller Gabriella Granlöv som hon egentligen heter, var kvällens femte tävlande och bidrog med ett inslag av countryrock. Låten "I will never stop belive in rock'n'roll" gick hem hos publiken som svarade med engagerade applåder.

Kvällen bjöd också på akustiske Michel Evans där gitarrspelandet stod i fokus. Ett fingerfärdigt trummande och spelande på gitarren som möttes av stort jubel hos publiken.

Rockbandet Rise and fall fick ge kvällens dos av hårdrock och ju längre kvällen gick, desto mer engagerad blev publiken och stämningen var munter i salongen.

Projektledaren Mia Kempff agerade konferencier under kvällen och artisten Bobbo the juggler underhöll publiken under juryöverläggningen.

En jury väljer två till tre artister som går vidare till nästa delfinal efter varje deltävling. Nästa deltävling är på lördagen med tolv nya tävlande.

Musik direkt genomförs över hela Sverige och avslutas med en riksfestival i Eskilstuna.

Vilka som gick vidare under fredagens deltävling var vid LT:s pressläggning inte klart.

Mer läsning

Annons