Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full rulle eller stängt – parasiten slår olika

Magsjukeparasiten Cryptosporidium har plågat Östersund i flera veckor.

Men julhandeln rår den inte på – nu har många av stans butiker fått upp ångan.

– Det är full rulle, jublar Johan Larsson, butikssäljare, Akademibokhandeln.

Efter att minst 12 000 östersundare drabbats av Cryptosporidiumparasiten så har det funnits oro att den för handeln så viktiga julshoppingen skulle drabbas.

Exempelvis så har det lokala näringslivet varit på informationsmöte med kommunchefen Bengt Marsh.

Men nu verkar det som om handeln har kommit igång – och det verkar också som de viktiga norrmännen nu struntar i eventuella parasiter.

– Det har varit mycket norskar i helgen, bekräftar Rut m fl:s ägare Anette Modin.

Förra veckan flyttade Rut m fl till ett bättre läge precis vid gågatan. Det här tror Anette Modin har spelat in för att deras julhandel går så bra. Någon koppling till parasiten är hon försiktig med att göra.

– Vi har haft fullt ända sedan vi öppnade här i torsdags. Det går inte att jämföra med tidigare då vi låg på utsidan av Kärnan, säger hon.

I källaren på Kärnan har Akademiska bokhandeln öppnat årets julhandel starkt. Kanske till och med rekordbra. Åtminstone enligt butikssäljaren Johan Nilsson.

– Jag upplever att det är mer att göra än tidigare. Det är full rulle hela tiden. Så har det varit ända sedan mitten av november, säger han.

Vilken är årets absoluta storsäljare då?

– Det är boken Fågelsång, säger Johan Nilsson.