Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full pott för Frölunda mot HV

Annons


Utvisningarna blev HV 71:s fall när laget förlorade mot Frölunda med 3–5.

Fyra av Frölundas mål kom med en man mer på isen.

Frölunda fick en drömstart på matchen med mål genom Toni Söderholm redan efter 2.45. Då satt HV:s Andreas Falk på utvisningsbänken.

Första perioden var tämligen jämn mellan lagen, kanske med ett visst övertag för Frölunda. Perioden spelades i ett högt tempo och med ett bra passningsspel.

Utvisningarna blev alltså HV:s fall i den här matchen. Samtidigt fungerade inte lagets eget spel i numerärt överläge. HV, som hittills varit elitseriens bästa lag i power play, lyckades inte utnyttja ett enda av sina numerära överlägen – inte ens när man i nästan en minut spelade fem mot tre i första perioden.

-Utnyttjar man inte sådana lägen blir det svårt att vinna, sade HV:s tränare Kent Johansson.
Miss av Melin

Vid ställningen 3–1 i andra perioden var Björn Melin nära att reducera när han kom helt fri med Johan Holmqvist i Frölundas mål. Han lyckades dra bort Holmqvist, men sköt utanför öppet mål.

Några minuter senare punkterade Niklas Andersson matchen när han gjorde 4–1 för Frölunda.

-Det var väl vår chans att komma in i matchen, men tyvärr missade Melin, sade Kent Johansson.

Tidigt i tredje perioden gjorde Niklas Andersson sitt andra mål för matchen, men efter det så föll Frölundas spel totalt. HV dominerade slutperioden och gjorde också två reduceringar, men närmare än så kom Jönköpingslaget inte.
Utan målvakt i åtta minuter

Kent Johansson coachade hårt och tog bland annat ut Stefan Liv från målet när Frölunda fick spelare utvisad efter 11.42. Resten av matchen spelade man också med tomt eget mål. HV pressade tillbaka Frölunda och vann skottstatistiken med förkrossande 22–1 i slutperioden.

-Jag har aldrig varit med om att spela så länge utan egen målvakt, men tyvärr det gick inte. Det var en chansning, sade Kent Johansson.

Frölundas tränare Ulf Dahlén var naturligtvis mycket nöjd med lagets insats. Det var också den femte raka matchen utan förlust för Frölunda på hemmais.

-Laget jobbade bra. Från målvakten till sista forward, sade han.

-Dessutom spelade ett mycket bra spel i numerärt underläge mot seriens bästa power play-lag.

Mer läsning

Annons