Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart under SM-veckan tack vare veteranerna

/
  • Under lunchen dök Marina Stener, Eva Klockervold och Åsa Bergström för att heja på svegslaget.
  • Bertil Unger och de andra veteranerna i Svegs CK har haft fullt upp under de inledande dagarna av SM-veckan i curling.

Det är mycket som ska gå i lås för att SM i curling ska flyta på. Arrangörsföreningen Svegs CK har bråda dagar med många funktionärer inblandade.
– Det är ingen som har klagat, säger Bertil Unger en utav föreningens veteraner.

AnnonsVärldseliten inom curlingsporten finns på plats i Sveg under hela den här veckan för att göra upp om SM-medaljerna bland damerna.
Men för att de ska kunna göra upp om plaketterna så är det mycket som måste fungera. Redan under förra helgen var arrangörerna, Svegs CK, i full gång med att lära sig mera om hur man får till den perfekta isen.
– Vi har lärt oss mycket. För det är mycket nytt, säger Bertil Unger som tror att man aldrig haft så här bra is till curlingspelarna.
Kerth Hedin är den som hållit i kursen. För honom är is inte direkt något man slänger i whiskeyn på fredagskvällen när man kommer hem efter en tuff arbetsvecka och slänger sig framför tv-soffan.
Istället handlar det om kemi, fysik och temperaturskillnader på tiondelarna.
– Det är små marginaler, säger Kerth Hedin som under många år lärt sig hur en curlingsten ska glida på isen så att spelarna blir nöjda.
– Det blir oftast som jag vill ha de, säger han med ett skratt.
Under hela veckan och helgen är det fri entré för publiken som vill komma och titta på eliten med Lag Norberg i spetsen.
Någon publikrusning har det inte varit under dagarna mitt i veckan. Men när LT är på plats är det i princip fullsatt i cafeterian där det bjuds på mycket matnyttigt samtidigt som de enda svegslaget, Team Fjällbrynt spelar.
– Det har varit ganska mycket folk på kvällarna och på söndag hoppas vi på mycket publik. Men jag har sett folk här från Älvros och det är ju kul, säger Bertil Unger som har tillgång till en stor stab av funktionärer från föreningen för att allt ska flyta.
Allt är indelat i olika pass där fyra personer sköter det om lott. Under veckan är det de trogna veteranerna som skött det mesta.
Men till helgen väntar andra bullar i både cafeterian och alla annan markservice.
– Då får ungdomarna ta över, ler Bertil Unger.

Mer läsning

Annons