Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på Norderön

/
  • Ö-barnadagen bjöd på en rad aktiviteter. Nilo Remahl, 5 år och Otto Andersson, 5 år, gillade traktorn skarpt. Nilo fattade ratten och låtsaskörde för fullt medan Otto hittade verktygslådan och började undersöka om det var något som behövde skruvas fast lite bättre.

Kaniner, hästar, en stor traktor, saft, bullar och solsken. Det var ingredienserna när Ö-barna på Norderön bjöd in allmänheten.

Annons

Föräldrakooperativet Ö-barna har funnit i strax över 20 år. I dag finns det plats för drygt 20 barn i verksamheten som håller till i den gamla skolan.

I söndags var det premiär för Ö-barnadagen då de bjöd in allmänheten och lockade med Storsjöodjuret Birger, hästridning, kaniner, loppis och armbrytning bland annat.

– Det är dels för att bjuda in folk och visa verksamheten, men också för att vi ska ha en trevlig dag tillsammans, säger Katrin Bylander, ordförande i föräldrakooperativet.

Och konceptet gick hem, det var full fart på gården hela dagen. En av de som var på besök varv Otto Andersson, 5 år, från Frösön som kom dit med pappa Mats.

– Vi har passat på att åka ut hit i dag för man hinner sällan ut till Norderön annars, säger Mats.

Men några planer på att byta förskola har han inte.

– Nej, det är för långt från Frösön att åka hit varje dag, säger Mats.

Men faktum är att drygt hälften av barnen som går på förskolan bor på fastlandet, berättar Katrin Bylander.

Kooperativformen innebär att föräldrarna själva får engagera sig i verksamheten. Förskolechefen Camilla Sedin, som under åren har jobbat både på kommunala och kooperativa förskolor tycker att det bidrar positivt till verksamheten.

– Den största skillnaden är att det blir en bra närhet när alla känner alla, säger hon.

Annons