Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full fart i luften på modellflygträff

Helikoptrar och flygplan i alla modeller, färger och storlekar surrade på himlen över Optands flygfält när det var träff för modellflyg.

Ett flygplan som fångade mångas blickar var en MF19B och tillhör Kjell Nilsson från Östersund. Under drygt två år har han byggt ihop planet själv, helt från grunden.

– Modellen är ett svenskt 60-talsplan som inte tillverkas längre. Jag är intresserad av historien bakom planet då det togs fram av Carl Gustaf von Rosen för att hjälpa den nigerianska staten Biafra med flygvapen, säger Kjell Nilsson.

Under lördagen var det dags för planet att premiärflyga. När LT pratade med Kjell Nilsson hade planet ännu inte varit i luften.

– Jag väntar på att vinden ska bli bra. Vi får se då om planet behövs justeras någonstans, det är svårt att avgöra innan det varit i luften första gången.

Många besökare lockades till flygfältet för att spana på planen eller bara ta del av stämningen som var trivsam i det fina vädret.

– Det är alltid roligt att träffa likasinnade och se på andras plan. Men också att vara med i gemenskapen och snacka, säger Åsbjörn Saksen, som kom från Namsos i Norge, tillsammans med Hans-Petter Zavik och Tore Värnäs.

Östersunds modellflygklubb anordnar varje år träffen och Kjell-Åke Skoog, ordförande i klubben berättar att det i år var cirka 70 stycken som anmält sig, vilket var ett rekorddeltagande.

– Folk i alla åldrar kommer hit, från 6-åringar till 80-åringar, säger han.