Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fryst espressotårta

Dessert och kaffe i ett! En fryst tårta som serveras lätt tinad.

8-10 personer

300 g mandelmassa

1 ägg

2 äggvitor

2 msk kakao

Fyllning:

4 dl vispgrädde

2 msk frystorkat espressopulver (eller vanligt pulverkaffe )

1 dl florsocker

2 äggulor

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna. Blanda grädde, kaffepulver och florsocker i en bunke. Vispa grädden tjock. Vispa ner äggulorna. Bred ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar. Låt kakan stå framme cirka 30 minuter före serveringen. Garnera eventuellt med riven blockchoklad.