Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frusna tjuvar i farten

Vid ett inbrott i centrala Strömsund blev en familj av med hela sin vintergarderob.

Stölden skedde i augusti månad. Tjuvarna tog sig in i ett hyreshus i centrala Strömsund, troligen under dagtid eftersom porten är låst över natten. Familjen som bodde i lägenheten var bortrest på semester. När de kom hem var hela vintergarderoben borta:

– Det var massor av kläder. Hemstickade ylletröjor och egendesignade plagg, som är lätta att känna igen. Man förstår inte hur de lyckats få med sig allt.

En granne hade noterat att dörrarna stod öppna, och man kan därför fastställa ungefärligt datum för stölden. Man har anmält saken till polisen, men har små förhoppningar om att få tillbaka sina kläder:

– Polisen kan ju inte göra någonting, och gamla kläder värderas inte till någonting av försäkringsbolaget. Självrisken är högre än den ersättning man kan få, så vi får väl köpa kläder för de pengarna i stället. Jag har inte en enda mössa i nuläget. Till och med ett tvättmedelspaket som stod i garderoben hade de tagit.