Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frostvikens vänner

Frostvikens vänner har haft en sommarträff i Gäddede den 19-20 juni.

Annons

Efter samling på morgonen i hembygdsgården där Wainy Lindström serverade kaffe och med inköp av det nybakade tunnbrödet i bakstugan gick färden till Gårdscharken i Fågelberget där Sören Lundgren tog emot gruppen. Otroligt engagerade och duktiga människor som byggt upp detta familjeföretag och där Sören i dag får många förfrågningar om föreläsningar och utbildningar även i andra länder. Med inköp av dessa delikatesser i bagaget åkte deltagarna nöjda tillbaka till hembygdsgården.

Efter lunchen gjordes ett besök på GELAB, ett elektronikföretag med 70 anställda i Gäddede och 30 i Östersund. VD Lars Olsson gav mycket intressant information om detta företag och dess utveckling i denna glesbygd.

Lördagen avslutades med en gemensam buffé på hotellet där deltagarna bjöds på underhållning av Per Söderberg som läste ur Nicke Sjödins böcker samt av Allan Persson och Inga-Lill Kjesbo som bjöd på musik på durspel.

En otrolig naturupplevelse fick deltagarna på söndagen under besöket vid Hällingsåfallet när solen bildade två regnbågar i vattendimman från fallet. Även Frostvikens keramik fick ett besök under söndagen.

Trots det lite kyliga vädret blev det en mycket trevlig och händelserik helg. Arrangörskommittén har bestått av: Phia Söderberg, Wainy Lindström, Sture Lind, Inger Helgesson och Sven Bertil Bengtsson.