Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frostvikens vänner

Frostvikens vänner har haft en sommarträff i Gäddede den 19-20 juni.

Efter samling på morgonen i hembygdsgården där Wainy Lindström serverade kaffe och med inköp av det nybakade tunnbrödet i bakstugan gick färden till Gårdscharken i Fågelberget där Sören Lundgren tog emot gruppen. Otroligt engagerade och duktiga människor som byggt upp detta familjeföretag och där Sören i dag får många förfrågningar om föreläsningar och utbildningar även i andra länder. Med inköp av dessa delikatesser i bagaget åkte deltagarna nöjda tillbaka till hembygdsgården.

Efter lunchen gjordes ett besök på GELAB, ett elektronikföretag med 70 anställda i Gäddede och 30 i Östersund. VD Lars Olsson gav mycket intressant information om detta företag och dess utveckling i denna glesbygd.

Lördagen avslutades med en gemensam buffé på hotellet där deltagarna bjöds på underhållning av Per Söderberg som läste ur Nicke Sjödins böcker samt av Allan Persson och Inga-Lill Kjesbo som bjöd på musik på durspel.

En otrolig naturupplevelse fick deltagarna på söndagen under besöket vid Hällingsåfallet när solen bildade två regnbågar i vattendimman från fallet. Även Frostvikens keramik fick ett besök under söndagen.

Trots det lite kyliga vädret blev det en mycket trevlig och händelserik helg. Arrangörskommittén har bestått av: Phia Söderberg, Wainy Lindström, Sture Lind, Inger Helgesson och Sven Bertil Bengtsson.