Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösöns spurt säkrade kontraktet

Det blir fortsatt spel för Frösön i division 1 även nästa säsong. Det står klart efter sudden death segern mot TBS Umeå med 8–7.

– Det känns jäkligt bra, idag var det bra stämning i hallen, säger en väldigt nöjd Niclas Engström, tränare i Frösön efter det säkrade kontraktet.

Matchen i sig var annars lika jämn som resultattavlan visar. Frösön öppnade starkast och hade en 3–2 ledning efter första perioden. I andra perioden var Umeå dock vassare och bjöd på en riktig målkavalkad. Inom loppet av tre minuter hittade bortalaget nätet fyra gånger och hade en 6–4 ledning inför sista perioden.

Men detta var Frösöns dag, precis som i matchen mot Alfta kom man tillbaka starkt i tredje perioden och Martin Larssons 7–7 mål i tredje perioden gav Frösön pole position i förlängningen.

Och väl där klev Larsson fram igen och satte sitt tredje mål för dagen och både segern och det nya kontraktet var däremed säkrat.

– Matchen är väldigt lik den mot Alfta, men precis som då visar vi stark moral och lyckas vända, otroligt skönt, säger Niclas Engström.

Och segerns betydelse går inte att ta miste om, inte bara för Frösön utan även för jämtländsk innebandy i stort.

– Om vi inte hade klarat oss tror jag det hade dröjt några år innan vi fick se ett jämtländsk lag i division 1 igen, så det känns otroligt skönt både för oss som förening, men även för länets innebandy i stort, säger Engström.

Jag gissar att ni firar det nya kontraktet idag?

– Haha, grabbarna är ute och firar i allafall, själv är jag barnvakt, men så kan det vara ibland, avslutar Engström.