Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön ska tvätta bort floppstämpeln

– Nu ska det vända.

Orden kommer från Niclas Engström i IBF Frösön.

Ett lag fast beslutet att vända skutan under säsongens andra halva.

Frösön kom in i division 1 som nykomlingar, men med det bästa spelarmaterial ett klubblag i länet haft på många år.

Målsättningen var att bli ett topplag. Det blev något annat.

Ett par spektakulära kollapser har blivit en snackis även utanför innebandykretsarna:

• Som när 8–3 mot Alfta med mindre än åtta minuter kvar blev till förlust efter förlängning.

• Som när 12–5 blev till 12–13 i slutperioden mot Hudik/Björkberg.

• Och utan en fullpoängare sedan 13 oktober har Frösön dalat i tabellen – nu under nedflyttningsstrecket när halva serien är spelad.

– Vi i ledartrojkan har väl analyserat ihjäl oss, säger Niclas Engström i Frösön.

– Kanske satte vi för högt mål från början ... truppmässigt ska vi vara topp-4 i serien, inget snack om det, men vi hade väldigt många nya spelare och skulle jobba in ett helt nytt spelsystem ganska sent.

Offensivt kan Frösön inte klaga på mycket. 80 mål har det blivit framåt under säsongen, en bättre notering än vissa topplag.

95 bakåt är siffran som har fällt laget.

– Vi tänkte att vi skulle tjäna mycket på att fokusera på defensiven, med tanke på det är det nästan skrämmande hur det har blivit, säger Niclas Engström.

– Men vi har många poängjägare i laget. I ledning har vi försökt springa ifrån till ytterligare mål när vi egentligen bara borde stänga butiken. Det är också något vi har övat på nu.

Det har varit prat om krismöte, vad har kommit fram?

– Det blir kanske ett krismöte när man väntar så länge, och nu kom det dessutom efter de här speciella matcherna vi hade. Det känns i alla fall som vi har gjort bättre matcher efter det.

På lördag finns det möjlighet att vända den negativa trenden, hemma mot bottenlaget Gamla Stan. Niclas Engström ser positivt på möjligheterna att klättra uppåt i tabellen framöver.

– Vi har fortfarande väldigt stora kvaliteter i truppen. 20 man ser till att det är bra nivå på träningarna. Dessutom är Sebastian Blomstrand på väg tillbaka i spel ... det är ju faktiskt så att vi inte tagit en trepoängare sedan vi tappade honom. Han är viktig, säger Niclas Engström.