Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön på nedflyttningsplats efter ny förlust

Frösöns dåliga form håller i sig. Serieledande Skellefteå kom på besök och avgjorde matchen redan efter tio minuter.

– Det är inte kul att kolla på tabellen, säger Simon Sundström.

Matchen visar återigen var Frösöns stora problem finns; försvarsspelet. Redan efter elva minuter hade Frösön släppt in fyra mål.

– Det var många individuella misstag. Felpass och bolltapp i mittzonen. När vi missar så där och har tre-fyra spelare högt upp, är det lätt för motståndare att kontra, säger Sundström, en av lagets anfallare.

Är det inte bättre att spela mer primitivt; lyfta upp bollen högt och undvika mittplanen?

– Jo, vi har snackat om det, att inte dribbla i mittzonen och använda farten i stället. Vi får fortsätta att jobba på det.

Frösön har nu släppt in hela 95 mål på tolv matcher – åtta mål i snitt per match och flest i hela serien. Det är lätt att se vilket område som måste förbättras.

– Jag tycker inte att det är så illa egtentligen. Vi har en bra box. Kanske beror det på att vi har ett nytt lag och det tar tid att spela ihop, säger Simon.

Frösöns plusfaktor är anfallsspelet. 80 gjorda mål är en klart godkänd siffra. Dessutom är Henrik Esbjörnsson (29) och Simon Sundström (28) trea och fyra i poängligan.

Skellefteå bygger sina framgångar på en tajt defensiv. Endast 42 insläppta mål är överlägset minst i serien.

– De var riktigt bra och effektiva och hjälpte varandra bättre än oss. När vi satt utvisade gjorde de mål. Det syns att de varit ett topplag i flera år.

Hur är det att titta på tabellen just nu?

– Nä, det är inte kul. Vi kollar nog inte den. Det är riktigt tungt. Vi har slarvat i de senaste matcherna, både mot Hudik och mot Alfta.

– Förhoppningsvis kan vi skaffa oss självförtroende nästa helg då det är DM. Sedan möter vi laget som är sist (Gamla Stan). Då ska det vara tre poäng, avslutar Simon Sundström.