Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön närmar sig kvalplatsen

Frösön skickade en stark signal till seriekonkurrenterna från Kramfors.
Här är ett lag som kommer att vara med i toppstriden.
– En kanonmatch på alla sätt, säger Anders Engström, tränare, efter torsdagskvällens 2–1-seger borta mot Frånö.

Innan matchen låg Frånö på en fjärdeplats i tabellen, två poäng före Frösön. Nu har lagen bytt plats.

– Det var en superviktig match. Antingen skulle vi bli avhakade eller så skulle vi hänga på i toppstriden, säger Anders Engström.

Frösön svarade med hjärta och aggressivitet – i alla lagdelar. Killarna behövde bara åtta minuter på sig för att straffa Frånö. Michael Sandin, som gjorde sin första 90-minutersmatch på över ett år, gick fram som en furie och snodde åt sig bollen av en inte ont anande Andreas Vikner i hemmamålet. 1–0 till Frösön och det satte tonen för matchen.

Frösön vann dueller över hela banan och kunde efter 72 minuters spel utöka till 2–0.

– Ett fint fotbollsmål som börjar med en lång utspark. Jonas Gustafsson gör sedan sin ytterback och avancerar in. Därefter passar han bollen snett inåt bakåt och Christoffer Gärdin kan lägga in bollen med en bredsida.

Frösön fick däremot inte anledning att slappna av då Frånö reducerade bara minuten senare. Ett desperat hemmalag försökte sedan forcera in en kvittering, men Frösöns backlinje gick inte att rubba. Tre poäng och nu är kvalplatsen bara fyra poäng bort. Men då ska vi också säga att Friska Viljor – som innehar platsen – har en match mindre spelad.

– Vi visar att vi kommer att vara med och kriga i toppen i dag. Jag har aldrig varit med om att vi har uppträtt så aggressivt över 90 minuter, säger Anders Engström.