Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösön föll i slutminuten

Målfest i damtvåan medan Jonas Desai och Alexis Mendiola målade i för ÖFK:s U21-lag.

Fotboll, division 2 damer Mellersta Norrland

Långsele-Brunflo 7–4 (3–2)

Mål, Brunflo: Julia Svensson, Evelina Linjamaa, Ida Österberg, Nike Hansson.

Kräftgången fortsätter för Brunflo, som förlorade för tionde gången på elva matcher. Insatsen i mötet med topplaget Långsele var tvåfaldig.

Defensiven får förstås inte alls godkänt. Att släppa in sju mål är alldeles för mycket. Däremot var den offensiva delen ett glädjeämne. Fyra mål mot Långsele är bra och faktum är att Brunflo hade 4–5 med blott tio minuter kvar. På de sista minuterna stänkte dock Malin Persson och Anna Mikaelsson in ytterligare två mål för Långsele.

En stor vattendelare mellan lagen var hemmalagets målspruta Anna Mikaelsson. Hon satte fyra mål och gick därmed upp i delad skytteligatopp på 16 totalt. Långsele avancerar upp på tredje plats och skuggar därmed serieledande Ope.

Remsle-Frösön 2–1 (1–0)

Mål Frösön: Johanna Westberg.

Frösön var länge på väg mot en poäng i höststarten, men med en minut kvar avgjorde Remsle. Amanda Öhrling kunde slå in 2–1 och ge tre viktiga poäng till hemmalaget.

– Så bittert! Vi tog en dum frispark, de slog in den i gröten och bollen touchade någon spelare, sa nygamle tränaren Niclas Engström.

Extra salt i såren var det faktum att Frösön styrde matchen helt i andra halvlek. Allt bollövertag kunde emellertid inte omsättas i särskilt många heta chanser.

– Vi var klasser bättre än dem, men vi är för tafatta på den sista tredjedelen. Det farligaste vi har kommer på fasta situationer. Där har vi en speciell plan där Amanda Löfgren slår bollen mot en yta där vi har sex stora, starka spelare.

Segern gör att Remsle går upp på 22 poäng, bara två poäng bakom serieledande Ope. Toppstriden i serien är riktigt raffinerad. Fem lag ryms inom loppet av fyra poäng.

Plusbetyg i Frösön går till Clara Smith, Amanda Löfgren, Suzette Ersson samt rutinerade Christine Thelin.

Fotboll, U21, Superettan

ÖFK-Sirius 4–1 (3–0)

Mål, ÖFK: Jonas Desai 2, Alexis Mendiola, Filip Rogic.

Sirius kom till match med spelare från klubbens U19- och U17-lag, samt några inlånade lokala spelare.

Anledningen var förstås att division 1 har uppehåll och a-lagsspelarna har ledigt.

– Matchen låg lite olyckligt därför. Vi ska kunna göra en bättre match, men sedan gör deras målvakt det riktigt bra också, säger Björn Hamberg i ÖFK.

Flera spelare som fått lite matchtid sista tiden luftades i ÖFK, liksom gästspelare från IFK Östersund.