Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösöbo cyklade fjällkedjan på två veckor

Efter 16 dagar och 157 mil nådde han sitt mål i lördags. Då hade Frösöbon Mattias Skantz avverkat hela fjällkedjan på cykel.
– Det kändes lite vemodigt när jag var framme, säger han.

31-årige Mattias Skantz är en van äventyrare och har bestigit många berg på skidor genom åren. Nu ville han testa något annorlunda och bestämde sig för att cykla hela svenska fjällkedjan på mountainbike.

– Jag tänkte att jag skulle prova det eftersom ingen har gjort det tidigare. Jag som har cyklat i fjällen i hela mitt liv kanske kunde lyckas med det, säger Mattias Skantz.

Och det lyckades han bra med. Efter 16 dagar och sju timmar på sadeln rullade han in vid slutmålet i Grövelsjön. Det var en ganska tuff tur som han var ute på.

– Det har varit väldigt varmt. Det har varit många dagar med över 20 grader, och ibland upp till 30. Det har varit mycket bromsar och getingar. Då är man inte så sugen och klä av sig, därför har jag cyklat med långbyxor och långärmad tröja fast det har varit väldigt varmt.

En dag var han nära att däcka av utmattning och vätskebrist.

– Som tur är finns det mycket vatten i fjällen, det är fördelaktigt. Jag cyklade i snitt 13 timmar om dagen, så det var ganska långa dagar.

Nu är han tillbaka i Östersund efter den lite annorlunda semestern.