Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frösö handtryck gör en kartläggning

Snart öppnar Frösö handtryck sin utställning "Frösö handtryck i mitt liv". Nu efterlyser de uppgifter, bilder, tygprover och historier som kan bilda grunden.

Annons

Har du någon tygbit med ett tidigt mönster från Frösö handtryck? Känner du någon som arbetat inom verksamheten någon gång mellan åren 1946 och 1996? Har du något särskilt minne förknippat med företaget, eller kanske med något speciellt mönster? Kom till Frösö handtryck på fredag och dela med dig. En expertpanel tar emot dig med öppna armar.

– Vi vill höra berättelser och upplevelser, det betyder jättemycket! Utställningen öppnas sedan i samband med att vi invigs som Économusée den 27 november, säger Katarina Hamilton, designchef Frösö Handtryck, som tillsammans med Ingela Fredell, länshemslöjdskonsulent, Karolina Nätterlund, Designcentrum och Katarina Widegren, grafisk designer för Économusée, kommer att utgöra expertpanelen. 

De som inte kan komma på fredag har möjlighet att kontakta panelen på annat sätt. Genom medlemskapet i nätverket Économusée blir Frösö Handtryck auktoriserad som internationell sevärdhet.