Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frösö 2 får plats i division 4

Herrarnas division 4 kommer inte att utökas till tolv lag. Förslaget är elva lag och att Frösö B flyttas upp från femman.

På måndag ska de fyra distriktsserierna klubbas på J/H-förbundets representantskapsmöte. I förslaget finns flera nyheter.

• Förbundet vill inte utöka till en tolvlagsserie i herrarnas division 4. Anledningen är en rädsla för att kvaliteten blir för låg om man plockar upp fyra lag från division 5.

Det blir alltså elva lag precis som i år. Hede, Ås och Frösö 2 flyttas upp från division 5.

– Vi har varit osäkra om vi klarar av att driva två lag, men nu kör vi på det. Målet är att ha en träningstrupp på minst 30 spelare, säger Daniel Sunding i Frösön.

• Häggenås drar sig ur damtvåan.

– Vi har spelarbrist. Tre-fyra tjejer tränar med Ope, ÖDFF och Frösön, några har flyttat för plugg och ett par är tveksamma. Det gör att vi har en stomme på bara åtta-nio spelare, säger Margareta Handler.

Häggenås nöjer sig med spel i division 3.

• Berg drar sig eventuellt ur division 5 med sitt herrlag, medan IFK Lit kastat in handduken i division 6. Här finns fyra helt nya lag; Ope 2, Stugun 2, Häggenås (som gör comeback) och Afganska.

Nedläggningen av IFK Lit:s seniorlag är förstås en besvikelse för samhället. Orsaken är dock inte spelarbrist utan brist på ledare.

Inom Lit tycker man att det åtminstone är positivt om en del av spelarna kliver över till grannklubben Häggenås och där fortsätter med sin fotboll.

– Det som är bra för IFK Lit är att vi troligen kommer att öka våra ungdomslag från två till tre-fyra, säger en källa i klubben.

Här är förslaget till de fyra serierna:

Division 4 herrar: Alsen, Frösö 2, Fältjägarna, Hede, IFK Östersund 2, Offerdal, Ope, Stugun, Tandsbyn, Ytterhogdal, Ås.

Division 5 herrar: Alsen 2, Brunflo 2, Fåker, Hammerdal, IFK Strömsund, IFK Östersund 3, K/D, M/O, Sveg, Berg (ev).

Division 6 herrar: Bräcke, IFK Strömsund 2, Kyrktåsjö, Järpen, Lillhärdal, Norra Lit, Offerdal 2, Ope 2, Stugun 2, Häggenås, Afganska.

Division 3 damer: Häggenås, IFK Östersund, Järpen, IFK Strömsund, Sveg, Vemdalen, M/O-Berg, ÖDFF 2, Ope 3.