Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fröjdholmen rustas upp

Fröjdholmen ska få ett rejält ansiktslyft. Den anrika festplatsen ska bland annat utrustas med uteservering, gästhamn, badplats och ett nytt dansgolv.

Renoveringen är möjlig tack vare bidrag från Leader Storsjöbygden, ideella prestationer från Myssjö-Oviken IF:s medlemmar, insatser från Myrvikens skola och tillskott från områdets företag.

– I stället för att motfinansiera med pengar bidrar vi med de timmar som medlemmarna lägger ner, berättar Dan-Olov Westberg, kassör i Myssjö-Oviken IF.

– Det är ett bra sätt för oss att motfinansiera. Är det någonting idrottsföreningar är bra på så är det just ideellt arbete, tillägger Marcus Byman, medlem i Myssjö-Oviken IF:s nöjeskommitté.

Den här säsongen kommer Fröjdholmens servering att tilläggsisoleras och en stor veranda ska byggas till.

– Målet är att restaurangen ska kunna ha öppet oftare. Tack vare isoleringen kommer det förhoppningsvis gå att ha aktiviteter här redan i mars, april och även längre in på hösten, säger Dan-Olov Westberg.

Under året kommer även dansbanan att bli fräschare. Väggarna ska målas om, golvet ska slipas och lackas och byggnaden, som satt sig på grund av den sumpiga myrmarken, ska höjas upp. Dessutom ska hamnen utökas med gästplatser.

– Förhoppningen är att vi ska kunna anordna någon typ av dansresor med båt hit. Drömmen är att folk ska kunna åka hit med Thomée från Östersund och sedan åka hem på samma sätt, berättar Marcus Byman.

Nästa år ska även Fröjdholmen utrustas med en badplats. Sand ska skeppas till området för att en ordentlig strand ska kunna anläggas. Men exakt var och hur projektet ska bli möjligt är ännu på projekteringsstadiet.

– En badplats tror jag mycket på. Många av gästerna på campingen stannar inte mer än just en natt eftersom det inte finns någonstans där barnen kan bada, säger Dan-Olov Westberg.

Om knappt två veckor inleds årets danssäsong på Fröjdholmen, och trots att det är mycket kvar att göra innan området kan fyllas av danssugna människor är de ansvariga för projektet inte oroliga.

– Jag är inte ett dugg rädd att vi inte ska hinna. Nästa helg kommer det vara ett stort gäng här för att vara med och hjälpa till. Jag kan säga så mycket som att det känns betydligt bättre nu jämfört med för 14 dagar sedan, säger Marcus Byman.

– Och skulle inte allt vara tipptopp just till premiären är det inte hela världen. Det kanske till och med kan sporra människor att komma tillbaka ytterligare ett par veckor senare för att se hur allting blev, fortsätter han.