Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frivold: "Haft en bra utveckling"

Pontus Frivold får inte fortsatt förtroende i Jämtland Basket.

– Jag kan bara prata utifrån min horisont, och jag är nöjd med säsongen, säger han till Sporten.

– Det är inte att någon har sagt upp mig eller sparkat mig. Mitt avtal går ut, säger Pontus Frivold, som inte vill dramatisera att han lämnar posten som tränare och sportchef i Jämtland Basket.

Men visst hade han velat fortsätta:

– Jag hade ambitioner att göra det här över en längre tid. Från början var tanken att jag skulle skriva treårskontrakt, men föreningen vågade inte chansa med det ekonomiska läget. Därför blev det ett år i stället.

– I januari ställde jag frågan om det skulle bli en fortsättning och i februari pratade vi om det. Men sedan har det kommit nya beslut uppifrån.

Uppifrån, alltså styrelsen?

– Ja, precis. Sedan är det Pecka Johansson som har meddelat mig.

Jämtland föll i år i tre raka kvartsfinalmatcher mot regerande mästarna Södertälje. I grundserien blev det 12 segrar och en åttondeplats.

– Jag kan bara prata utifrån min horisont, och jag är nöjd med säsongen. Jämtland vinner 50 procent fler matcher än i fjol och jag har fått förklarat för mig att vår budget varit 40 procent mindre än i fjol, säger Pontus Frivold.

– Sedan har vi inte haft de bästa förutsättningarna med spelare som skadat sig ... men titta på en spelare som Brandon Peterson, han spelar för ytterst lite pengar i förhållande till den prestation han gör. Adama Darboe har också varit framgångsrik hos oss.

Är du förvånad över beslutet?

– Förvånad vet jag inte ... men jag är stolt över resultaten och tycker att vi har gjort vad vi kunnat. Det är mitt första år som huvudansvarig och jag är inte perfekt, men utifrån förutsättningarna är jag stolt.