Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frivilliga samlas för att leta efter försvunna 18-åringen – Polisen: ”Vi vill att folk letar efter vägarna i första hand”

Många frivilliga vill hjälpa till i sökandet efter en 18-årig ung man, som försvann från sitt hem i Herrö utanför Sveg på torsdagskvällen. Polisen finns på plats med helikopter och drönare, fjällräddningen har kallats men vid tvåtiden var mannen fortfarande försvunnen.

Uppdatering:

Strax efter klockan 19 på fredagen meddelade polisen att pojken hittats avliden. Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.

Anhöriga är underrättade.

–––

– Vi vill att frivilliga från allmänheten kör och letar efter honom längs vägarna i första hand. Vi söker efter honom med drönare och helikopter och letar också igenom alla hus och byggnader. Vi utgår från hans hem, säger Oskar Söderlund, yttre befäl på plats i Herrö och den som leder sökandet efter den försvunna 18-åringen.

Den unge mannen är hemmahörande i Herrö, drygt en mil väster om Sveg. Han försvann från sitt hem på fredagskvällen och under natten sökte polisen efter honom med tre patruller och en hundpatrull. Även familjen och allmänhet har hjälpt till att leta efter pojken.

Under fredagen fortsatte sökandet med helikopter. Polisen har också kallat in fjällräddningen som söker av terrängen med skoter och fler och fler frivilliga vill vara med och hjälpa till. Skolan i Herrö är samlingsplats för sökandet.

– Skolan här i byn blir ju en slags samlingspunkt. Vi är väl ett tiotal som är igång nu och så är det säkert fler som bara är ute och letar ändå. Vill man vara med och hjälpa till så är det bara att komma hit, säger Carola Sandberg, en av flera frivilliga som nu letar efter 18-åringen.

Vid försvinnande hade pojken en brun täckjacka med huva, svarta täckbyxor och svarta vantar. Pojken har vanligtvis glasögon men han hade inte på sig dem när han försvann . Om någon sett något eller hört något när det gäller försvinnandet så kan man ringa polisen på 114 14.

Det var minus tio grader i området under natten till fredagen.