Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frivilliga samhällsarbetare

Frivilliga samhällsarbetare i Z-län höll sitt årsmöte på lokalen i Östersund den 24 mars.

Länsordförande Owe Eriksson

hälsade en stor skara medlemmar välkomna.

Styrelsen fick följande utseende: ordförande Owe Eriksson omvaldes, liksom Carin Burman och Niclas Westholm, som kassör och sekreterare. Ledamöter: Annelie Johansson-Bedin, Marianne Hedman och nyinvald Inger Genhög. Suppleanter Isabella Sundqvist och Kjell Lindholm. Valberedning Marianne Hedman och Carina Edin. Som revisor omvaldes Sören Blomberg.

Carin Burman överräckte en blomma och presentkort till Owe, som uppskattning från föreningen, för engagerat och väl utfört uppdrag som ordförande under åtta år. Och att han står till förfogande ytterligare en period.

Efter årsmötesförhandlingarna informerade Tomas Enström från socialtjänsten om deras arbete, samt om kontaktpersoner. Tyvärr hade han ett negativt besked, att kommunen inte längre betalar medlemsavgiften för kontaktpersonerna, som man tidigare gjort. Tråkigt, därför att då går medlemmarna bland annat miste om krisförsäkringen och utbildningar i RFS regi, samt.

Efter paus för kaffe och smörgås, tog Andreas Brunnström, Stockholm till orda. Han har diagnoserna Asperger, damp och högfungerande autism. Under 1,5 timme trollband han åhörarna med hur det är att leva med dessa osynliga funktionshinder. Väldigt många av de närvarande, som har uppdrag som god man, kontaktperson eller övervakare stöter på dessa problem, ofta utan att veta om det, och man kan då i okunskap hjälpa helt fel. Alla som lyssnade på Andreas behöver inte göra dessa misstag nu! Alla, skulle behöva lyssna på denna föreläsning, för att på rätt sätt, kunna ta hand om, stötta och hjälpa huvudmännen/klienterna på rätt sätt.

Föreningen, som lever på medlemsavgifter och bidrag från kommunerna, har en trång ekonomi. Kranskommunerna avslog förra årets bidragsansökan, vilket gjorde att FFS-Z-län inte kunde utföra alla sina tänkta uppdrag ute i länets alla kommuner för medlemmarna. Föreningen hjälper dock alla medlemmar med svar och råd på frågor som dyker upp, lånar ut lokalen för träffar med på neutral mark med klienterna/huvudmännen med mera

Ordförande tackade medlemmarna för deras insatser i sina viktiga uppdrag, något som alla behövande inte skulle klara sig utan. Även ett stort tack riktades till Östersunds kommun och landstinget för ovärderliga bidrag..

Ordförande påminde också om att Frivilliga samhällsarbetares insatser har ett värde av 463 miljoner!

Alltså mycket värdefulla insatser!