Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fritt fram för fri hastighet för ambulans

Ambulanssjukvården i länet ville precis som polisen och en del andra landsting ha fri hastighet när de utbildar utryckningsförare. Många höll med – men inte Strömsunds kommun.

Till skillnad från Vägverket och polisen i regionen ansåg man i Strömsund att undantag från hastighetsgränser inte ska tillåtas generellt vid övningar.

I stället ansåg Strömsunds kommun att höga farter bara skulle beviljas under särskilda tider och på särskilda sträckor. Och att man skulle låta bli höghastighetsövningar under rusningstrafik.

Men länsstyrelsen, som beslutade i frågan, lyssnade inte på Strömsunds kommun. Nu är det okej även för länets ambulans att köra för fort under övning, enligt samma regler som Vägverket satt upp för polisen.

Dock bör övningarna genomföras på ett trafiksäkert sätt, och därför bör vakthavande polisbefäl i länet och polisens ledningscentral först kontaktas.