Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friskola kritiseras av Skolinspektionen

Skolinspektionen kritiserar en friskola i länet för att inte ha följt författningarnas krav angående elevs rätt till utbildning.

Annons

Det handlar enligt Skolinspektionen om att friskolan och en elevs föräldrar kommit överens om att skolan skulle rapportera elevens frånvaro så snart som möjligt.

Det fungerade bra länge. Men sedan fick föräldrarna ingen frånvarorapportering under cirka en och en halv månads tid. När föräldrarna kontaktade skolan upptäcktes att eleven haft mycket hög frånvaro.

Men vid efterföljande möte mellan skolan och föräldern var inte den ansvariga rektorn med utan en annan rektor. Föräldrarna försökte nå den som hade ansvaret, men denne gick inte att nå.

Skolinspektionen gör bedömningen, efter att skolan fått ge sin bild av vad som hänt, att det tagit skolan för lång tid att få till en utredning för att utröna orsakerna till elevens frånvaro.

Skolinspektionen följer upp beslut där de riktar kritik.

Det innebär att den aktuella friskolan nu har på sig till slutet av januari att redovisa vilka åtgärder skolan har vidtagit med anledning av Skolinspektionens kritiserande.

Det här ärendet rör samma friskola som LT berättade om i artikeln ”Friskola anmäld till skolinspektionen”.