Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friggebod var full av stöldgods

Efter att ha tagit en halskedja från en butik i Strömsund samt t-shirts och sportskor från en butik i Rossön döms tre personer för snatteri. De har agerat tillsammans och i samförstånd, konstaterar tingsrätten. De döms också för att ha tagit några tröjor från en butik i Ramsele och det blir villkorlig dom för samtliga. De har suttit häktade sedan den 11 augusti.

I samband med snatterierna åkte de fast sedan personal i en butik kommit på dem.

Det handlar om en familj som enligt mannen kom till Sverige för att plocka bär och panta burkar. I en friggebod som var deras tillfälliga bostad hittade polisen en stor mängd gods. En del har kunnat spåras till olika butiksinbrott.

Tingsrätten anser inte att föremålen är något som personerna köpt själva, för att det är billigare i Sverige, utan att det handlar om stöldgods. De döms även för häleri och godset i friggeboden har tagits i beslag av polisen. Det handlar bland annat om 29 par skor, tre väskor, två troll, 10 par sockar, 15 par kalsonger, 12 nagellack, flera klockor, bestickset och mobiltelefoner samt många andra föremål.