Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fridolin mötte elever på Torvallaskolan

Gustav Fridolins politiska intresse började när han fick en straffuppgift i skolan. På torsdagen pratade han skolfrågor med elever på Torvallaskolan.

Skolfrågorna fick Gustav Fridolin att bli miljöpartist. Nu är han språkrör i partiet och var inbjuden av sina lokala partikamrater för att besöka Torvallaskolan, Länskulturen och Wargentinsskolan.

– Det är roligt att se att det eleverna tycker är viktigast i skolan är samma sak som forskningen visar och som vi prioriterar – att få bra lärare. Då är tiden avgörande, säger Gustav Fridolin.

I sin bok "Blåsta" beskriver han hur det var att gå i skolan på 1990-talet och hur nedskärningarna i skolan började då.

– De har tyvärr inte slutat. Det arbetar 12 000 färre i skolan än 2006 när Alliansen tog över. Det är klart att det påverkar. Samtidigt har lärarnas pappersarbete ökat. Färre lärare ska göra fler arbetsuppgifter och har mindre tid för eleverna. Det är nu det måste vända, säger Gustav Fridolin.

Miljöpartiets språkrör fick en rundtur på Torvallaskolan och hade ett stort samtal om skolfrågor med eleverna. Två som lyssnade var Shaymaa Alaw och Dania Zainal.

– Det var roligt att lyssna på honom, han har bra koll, säger Shaymaa Alaw.

– Han hade vettiga saker att säga om skolan. Jag visste inte så mycket om Miljöpartiet tidigare, nu vet jag lite mer, säger Dania Zainal.