Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida vill ge underbara texter

Ett piano och en melankolisk röst. Mer behövs inte för att förtrolla världen. Det har Frida Hyvönen bevisat, inte minst med sitt tredje album ”Silence is wild”. Förra gången hon var på Yran spelade hon i röda pumps för en andäktig publik på Storsjöteatern. Den här gången utlovar hon en vacker stund under bar himmel.

Annons

Fem snabba Frida Hyvönen

Frida Hyvönen har också komponerat ett album med tio låtar till fotografen Elin Berges fotobok om thailändska kvinnor i Västerbotten – ”Drottninglandet”. En utställning som i veckan visas i Ahlbergshallen.

Vad har du för relation till Storsjöyrans värdstad Östersund?

– Jag har ju spelat på Yran förut, och tycker om festivalen mycket. Det är roligt med presidenten, vi såg honom rida in på någon slags drake eller monster...Eller nej, det måste ju vara Storsjöodjuret såklart! Det hela påminde lite grann om Hitler när han kom intågande. Så det var lite skumt, men kul.

Om man går till Badhusparken på fredag kväll, vad kan man då förvänta sig?

– Det är så svårt att tänka så om sin egen musik, men... Det är bra musik! Vackert, energiskt, dynamiskt, underbara texter och ett fantastiskt band.

Hur fördrivs de lata sommardagarna mellan spelningarna?

– Just nu jobbar jag mycket på sommarpratet. Annars spelar jag ju så mycket... Senast jag var ledig var i midsommar. Då rensade jag och min pojkvän ogräs i jordgubbslandet, vilket tog längre tid än väntat eftersom vi båda är perfektionister ut i fingerspetsarna.

Slutligen, vill du hälsa någonting till Yranpubliken?

– Jag ser fram emot att spela i Östersund och behöver min publik, så kom!

Mer läsning

Annons