Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frida pendlar till Hammerdal för att repa

Snart är Hammerdalsbandet Lapis Lazuli ett av dragplåstren på Hometown glory festival i Strömsund. Men först ska sångerskan Frida Eurenius agera värdinna för den belgiska festivalen "Metal female voice fest".

Festivalen äger rum i Bryssel den 19-21 oktober. Som en av fyra värdinnor kommer Frida Eurenius att finnas på vip-området för att se till så att alla inblandade har det bra. Hon ska också presentera artister.

– Festivalen har endast metalband med kvinnliga frontfigurer på programmet och är den största i sitt slag i hela världen. På plats finns recensenter från när och fjärran, många har skrivit om Lapis Lazuli, så det är verkligen ett guldläge för oss som band, säger hon.

Sedan ett och ett halvt år är Frida Eurenius sångerska i det symfoniska hårdrocksbandet med högkvarteret i Hammerdal. Själv bor hon i Stockholm och pendlar dit för att repa.

– Det var ganska speciellt att komma till Hammerdal första gången. Det var så lugnt och litet. Jag njuter verkligen av att sätta mig på tåget i sex timmar för att åka dit. Jag brukar bo hos Timo Hautamäkis (keboardist och låtskrivare i bandet reds. anm.) mamma när jag är där, säger hon.

Vid årsskiftet kommer deras nya skiva "Lost" som fullbordar trilogin där även "A justified loss" och "A loss made forever" ingår. Samtliga låtar på de olika skivorna är skrivna vid samma tidpunkt och gör texterna väl sammanhållna.

– Texterna kan nog uppfattas som ganska deppiga, de handlar mycket om vad man uppoffrar i livet och om hur liten en människa kan känna sig.

Releasefesten kommer att hållas i Stockholm i januari, men det är inte helt otänkbart att de firar släppet i länet också. Efter det åker bandet ut på turné.

Men dessförinnan går det att se bandet live i Strömsund. Sista helgen i oktober spelar de på Hometown Glory festival.

– Det ska bli superkul, vi tror att det blir mycket folk. Publiken kommer att få höra några nya låtar som vi aldrig framfört tidigare, säger Frida Eurenius.