Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fri kollektivtrafik för nyanlända

Ungdomskort till kollektivtrafiken som barn och ungdomar i Bräcke får, föreslås nu utvidgas till att även gälla nyanlända, trots att de inte är skrivna i kommunen.

Beslutet om fri kollektivtrafik för unga togs i början av juni i år och innebär att alla barn och ungdomar mellan 6 och 19 år som är skrivna i kommunen får åka gratis med kollektivtrafiken.

Nu förslås ett tilläggsbeslut för att kunna ge tjänsten till nyanlända som inte är folkbokförda i kommunen. Förslaget, som kommer att behandlas under kommunstyrelsens sammanträde den första oktober, innebär också att också gymnasieelever som fyllt 20 år får kortet. Även grundskoleelever som bor i andra kommuner men studerar i Bräcke föreslås få möjlighet att få kortet tills studierna är avslutade.

Anledningen till förslaget om tilläggsbeslut är att Bräcke kommun vill skapa en mer rättvis hantering av ungdomskorten och förenkla administrationen.