Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fri fart på E14?

Härom dagen svängde jag ut på E14 från mitt hus. Det dammar förbi en långtradare. Jag uppskattar hastigheten till 80–90. Det är i korsningen i Undersåker där det är skyltat 60. Förbannad sätter jag efter denna långtradare. Det blir längre fram 80 och vid 90 ger jag upp. Tradaren måste ha haft en högre hastighet än 90 då avståndet ökar. Jag lägger mig på 80 och ser tradaren försvinna efter ett par sekunder. Kör själv lastbil så fattar fort att detta är ett olagligt fordon på flera sätt.

Om nu detta hade varit en engångsföreteelse så hade jag kunnat svälja detta. Nu kör jag dagligen flera turer i Västjämtland. I princip varje tur sker detta. E14 har fri hastighet!

Nästan, för att för ett par veckor sedan körde jag från Norge hem mitt i natten. Från Meråker till Åre möter jag en bil. Bil nummer två är polisen. 68 på 60 väg där det nyligen var 70. En överträdelse som jag tycker är marginell men erkänner. Jag frågar poliserna varför man står en natt där det är både bil- och personfritt och håvar in timmar när det dagtid är ett ofantligt större problem utmed E14. Man svarar att man står ofta i Undersåker dagtid. Jag är inte ute efter att käftas så jag ignorerar den lögnen. Jag bor ju bredvid 60-sträckan i Undersåker och ofta är inte ett ord jag använder när jag beskriver polisens närvaro.

I min mening silar man mygg och sväljer elefanter. Vissa på E14 tror att de har fri fart. Vad är planen? Varken Trafikverket eller Polisen klarar av att få oss boende att känna oss säkra.

En sur jävel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel