Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredriksson tvingad till akut operation

Förre skidstjärnan Mathias Fredriksson tvingades nyligen till en akut operation – i pungen.

– Testikeln dör på bara några timmar så de slängde in mig på operationsbordet, säger Fredriksson till Sportbladet.

Mathias Fredriksson, som sedan många år bor i Östersund, är ny expertkommentator i SVT:s Vinterstudio. Uppladdningen för 40-åringen kunde ha varit bättre.

För bara tre veckor sedan hade han några dramatiska dygn i sitt liv. Den förre längskidåkaren blev tvingad att göra en akut operation – i pungen.

– Jag fick ont i höger testikel och de trodde att den roterat runt, eller vridit sig, så att blodtillförseln blev strypt. Så då blev det akut operation, säger Fredriksson till Sportbladet.

– Om den har vridit sig så är det väldigt ont om tid. De ville inte chansa, testikeln dör på bara några timmar så de slängde in mig på operationsbordet. Men det var tydligen helt okej så de sydde igen mig igen.

Problemen var dock inte slut där. Fredriksson, som hade fått bitestikelinflammation, fick tillbaka problemen för en vecka sedan.

– Jag fick ligga inne och fick antibiotika intravenöst. Då mådde jag klart mycket sämre och var inte kaxig. Det gjorde fruktansvärt ont.

Fredriksson är sjukskriven och äter antibiotika.

– Jag mår mycket bättre och jag kommer att sitta i Vinterstudion nästa helg, lovar han.