Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Westin lämnar Corroded

Efter sex år som gitarrist och låtskrivare i Corroded väljer Fredrik Westin, från Brunflo, att lämna bandet av familjeskäl.

– Jag har brunnit stenhårt, men det är inte enkelt att få ihop livspusslet. Jag vill inte tappa bort åren med barnen, säger han.

Annons

Hårdrocksbandet Corroded står just nu inför en stor internationell lansering och det är i det läget som Fredrik Westin väljer att prioritera familjen.

– Jag känner inte att jag kan tillföra den energi som bandet behöver för att gå så långt som möjligt. Jag vill ju att de ska lyckas fullt ut, säger han.

Beslutet beror alltså inte på musikaliska meningsskiljaktigheter och det betyder inte heller att Fredrik Westin slutar med musiken. Nu vill han fokusera på att skriva låttexter både till sina forna bandkollegor i Corroded och till andra artister.

– Det är redan bestämt att jag kommer att skriva texter till Corrodeds nästa skiva, säger Fredrik.

Corroded är för närvarande ute på en Sverigeturné och uppger att de inte har någon brådska att ersätta Fredrik.

“Fredrik är svår att ersätta, vi tycker det är tråkigt att Fredrik väljer att kliva av nu men respekterar hans beslut. Corroded kommer givetvis behöva hitta en ersättare men det får ta den tid det tar”, säger sångaren Jens Westin i ett pressmeddelande.

I bandet ingår förutom sångaren Jens Westin, från Ånge, nu Peter Sjödin, gitarr, Bjarne Elvsgård, bas, och Per Soläng, trummor, samtliga från Östersund.

Annons