Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik Palmqvist

Vår käre Fredrik har hastigt lämnat oss.

Fredrik växte upp i Gunnarvattnet tillsammans med sin familj. De tidiga skolåren gjorde han i Valsjöbyn och sedan högstadiet i Föllinge. Sin gymnasietid gjorde han i Östersund där han läste Natur internationell med mycket goda resultat.

Därefter gjorde Fredrik värnplikten i Boden, som förare av stridsfordon. Tiden i Boden kom att förändra Fredriks framtid. Han trivdes verkligen bra med utbildningen och allt runtomkring. Så bra att han ville fortsätta som yrkesofficer i teknisk tjänst. Han var antagen till yrkesofficersprogrammet men tackade nej på grund av att hans befäl ville att han skulle följa med på en utlandsmission till Afghanistan.

Det var precis där Fredrik befann sig nu. Under utbildning för att delta i utlandsstyrkan som ska åka ner till Afghanistan i december. Det passade Fredrik som hand i handske. Han såg verkligen fram emot detta. Både hans inställning att vilja bidra med förändring i omvärlden och att han trivdes väldigt bra i sin befattning.

På sin fritid älskade Fredrik att vara ute i skog och mark. Speciellt trivdes han när han fick tillbringa tid på fjället hemma i Gunnarvattnet. Under barmarksperioden till fots för att plocka bär och svamp, och under vinterhalvåret körande på sin skoter. Fredrik var även en duktig fiskare. Han tyckte också om att spela basket med sina vänner. Han trivdes även när han hade tid att sitta vid sin dator.

Fredrik var som person mycket varm, omtänksam och trygg i sig själv. Han hade en stor portion empati för andra människor och var alltid ödmjuk inför andra. Han fanns alltid till hands för att hjälpa och stödja andra utan att kräva något tillbaka. Han var en glad och lättsam person som alltid hade lätt till skratt.

Fredrik lämnar ett oerhört tomrum efter sig. Sorgen och saknaden är stor, både för familj och för vänner.

Familjen

genom farbror Anders