Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik hjälpte till att ta fast tjuvar

Under söndagen jagades två tjuvar genom halva Härjedalen, och kunde gripas i Svegstrakten. Fredrik Kallin som upptäckte tjuvarna var även med på jakten.

Fredrik Kallin på Vemdalens åkeri fick sig en ovanlig syn när han kom till arbetsplatsen på söndagseftermiddagen. Två personer var i full färd med att bära ut saker från en container till en skåpbil, och så for de därifrån.

– Jag följde efter och ringde samtidigt polisen. De hade ingen bil i närheten men skulle skicka en polishelikopter från Östersund och frågade mig om jag kunde hålla koll på tjuvarna så länge, säger han.

Fredrik Kallin ringde sin far som äger åkeriet och tillsammans med en tredje person körde de efter tjuvarna i två bilar.

Men tjuvarna märkte att de var förföljda och började svänga in på parkeringar.

• Var det inte obehagligt när de upptäckte att du följde efter dem?

– Lite, men jag höll mig på ett bra avstånd efter dem, säger han.

Den långa färden gick från Vemdalen till Ortholmen där tjuvarna vände och körde tillbaka till Vemdalen, bort till Klövsjö och Ytterhogdal. Mellan Älvros och Sveg blev tjuvarna stoppade av polis och kunde till slut gripas. Polisen tog med dem till polisstationen i Östersund och hittade stöldgods i bilen som kopplades till åkeriet.

• Det är inte något du är med om varje dag?

- Nej, det är inte varje söndag man är med om sånt här. Det var lite spännande, säger Fredrik Kallin.

Under måndagen bärgades tjuvarnas bil till Östersund.