Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fredrik fick en vecka på hockeyskola i USA

Fredrik Strömgren drömmer om NHL. I sommar har han fått testa på hur det är att träna ishockey på andra sidan Atlanten.
– Det är inget man direkt kommer glömma, säger han.

Ishockey är en stor del av 15-årige Fredrik Strömgrens liv. Han började spela ishockey när han var sex år. Det senaste året har han bytt klubb från IFK Strömsund till Östersunds IK för att utvecklas mer som spelare.

– Det var mycket för att det inte finns något lag här i Strömsund. Sedan hade vi pratat om att jag skulle flytta till ÖIK tidigare eftersom det är en större klubb med bättre träningsgrupper. Det var bra i Strömsund också. Jag fick mycket istid och hade tränare som gav mig förtroende, men det kändes som rätt tid att flytta, säger Fredrik Strömgren.

Av tränarna i ÖIK fick han en drömchans. Fredrik Strömgren tilldelades "Alexander Edler-stipendiet", som gav honom en vecka på träningsläger i Lakeville, Minnesota. Han fick stipendiet för att han hade utvecklats mycket under säsongen och varit ett föredöme både på och utanför isen.

– Det hade jag inte riktigt förväntat mig, det var riktigt roligt. Först visste jag inte riktigt vad jag fick, men sedan när jag insåg att det var en resa blev jag väldigt glad, säger Fredrik Strömgren.

Under veckan tränade han ett ispass och ett fyspass med en träningsgrupp varje morgon. Dessutom ingick fyra specialpass där han fick vara ensam med tränare på isen.

– Det var mycket fokus på skridskoteknik. Jag tycker att jag finslipade den bra eftersom jag fick mycket feedback på den, säger Fredrik Strömgren.

Med sig från veckan i USA fick han ett minne för livet – och en extra sporre inför säsongen. Till hösten börjar han hockeygymnasiet i Östersund.

– Jag vill visa att jag var värd att få åka dit och att jag utvecklades av att vara där.

I framtiden hoppas han få återvända till USA och spela i världens bästa liga – NHL.

– Det är klart att det är en dröm, det vore riktigt häftigt. Jag får jobba hårt så får vi se hur långt det räcker.