Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Freddie äntligen på pallen igen

Länets racingess Freddie Magnusson tog en tredjeplats i V8 Thunder Cars på Mantorp Park.

Annons

Det första V8 Thunder Cars-heatet på Mantorp Park blev en stor framgång för Memphis Racing som lade beslag på de tre första platserna. Mattias Lindberg, som startade från pole position, tog starten och var hotad av Alexander Graff endast under öppningsvarven men kunde sedan dra ifrån och ta sin första seger i mästerskapet. Freddie Magnusson blev trea.

Succén gladde inte minst trean Freddie Magnusson. Han tillägnade segern till teamchefen Richard Berggren som ligger i sjuksängen och inte kunde närvara.

– Det känns riktigt skönt och grymt härligt att vi alla kunde vara på pallen när Richard inte kunde vara här, säger Freddie som efter en lång svacka i karriären äntligen är tillbaka i toppen av racingeliten.

– Det känns som om mitt trassel började redan 2012 när jag kraschade in i muren på mitt hemmarace i Östersund, säger han.

– Sedan dess har det varit en jobbig period och vi har försökt jaga ifatt. Att få stå på pallen igen är ”awesome”.

Bakom tättrion körde norrmannen Stein Frederic Akre in på en fjärdeplats efter att ha snurrat bort sig efter ett omkörningsförsök på Magnusson.

I det andra heatet blev lyckan kortvarig för Freddie, redan på fjärde varvet var han uppe på curbsen och slog då hål i oljetråget så att oljan till motorn försvann och han tvingades bryta.

– Ja, det kändes riktigt surt. Låg hyfsat med på en sjundeplats, som hade kunnat bli bättre då mina varvtider var näst snabbast. Men vi är ändå väldigt nöjda med torsdagen, då jag tog min första pallplats i V8 Thunder Cars.